sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Legea si principiile scout

Atenti la cuvantul si la chemarea lui Dumnezeu, scout-istii:
1.Isi fac o onoare din a merita increderea celorlalti.
2.Sunt loiali.
3.Cauta sa fie folositori si-i ajuta pe altii.
4.Sunt prietenii tuturor si frati ai oricarui alt scout-ist.
5.Sunt politicosi.
6.Iubesc si respecta natura.
7.Stiu sa fie ascultatori.
8.Surad si canta chiar si atunci cand se afla in dificultate.
9.Sunt harnici si economi.
10.Sunt curati in ganduri, cuvinte si fapte.


Principiile scout: 
- principiul spiritual: datoria fata de Dumnezeu
- principiul social: datoria si preocuparea fata de aproapele
- principiul personal: datoria fata de sine


Scopul si rolul scout-ului

Scout-ul este o aventura care are ca prim obiectiv educatia globala, in care toti sunt egali indiferent de sex, religie sau clasa sociala din care provin.
Scout-ul se ocupa de formarea copiilor si tinerilor avand un program si o metoda specifica. O constanta a acestei metode este educatia prin joc. Firesc pentru copii, joaca este o atractie poatechiar irezistibila, fara interventia parintilor. De aceea metoda scout cauta sasi insuseasca aceasta dorinta normala, sa o preia in dimensiunile ei si sa o fructifice cu mijloace adecvate.

Motto-ul nostru

“GATA ORICAND” ,motto-ul cercetasilor din intreaga lume rasuna si la Iasi. Pe langa acesta mai avem un motto personalizat : “Si ma strigau galeata!” , exploratorii au ajutat la raspindirea acestuia in toata tara prin participarea la diverse evenimente si concursuri.

Despre noi

Numele centrului este “Sf Anton” Iasi . El a luat fiinta în cadrul ASCRO (Asociatia Scout Catolica Româna) în anul 1991.  Din 2002 este membru ONCR, având o participare constanta la evenimentele importante din cadrul organizatiei. Am avut si momente de cotitura în mica noastra istorie, insa am trecut pâna la urma cu brio, zic eu, de acea perioada si acum, la ultima strigare, numaram 85 de cercetasi activi la toate ramurile de vârsta, dintre care 7 lideri si 8 ajutori de lideri ,20  lupisori, 20 temerari, 30 exploratori.